csak TE vagy

Terápia

A pónikkal történő foglalkozás többszörösen előnyös gyermek és felnőtt számára:

A lovazás nyújtotta pozitív fizikai hatásokon túl, a pszichológiai és szociális hatásai is kiemelten fontosak. 

A ló hűen tükrözi gondozója, lovasa lelkiállapotát és annak legfinomabb rezdüléseire azonnal reagál. A lovak által nyújtott "tükör" jól használható egy szilánkos lélek simítására.

Lovakkal az egészségért!

DEMENCIA: a kognitív teljesítmény csökkenését jelenti. Sokféle tünete előfordulhat: memóriazavar, a viselkedés megváltozása, tájékozódási problémák, önellátás képességének csökkenése stb. Létezik olyan kutatás, mely szerint a lovas tevékenységek segíthetik a demens betegek életminőségének javítását. A biztonságot adó családtag jelenlétében, képesek vagyunk olyan feladatokat adni demenciában szenvedő betegek számára, melyek nem haladják meg képességeiket. Együtt töltött örömteli, élménydús szabadidős foglalkozásokkal szeretnénk segíteni minden érintettnek.

DEPRESSZIÓ; SZORONGÁS: az állatokkal és azok környezetében aktív tevékenységgel töltött idő, pont megfelelő lehetőség arra, hogy kiragadjunk a múltból Téged. És amikor velünk vagy, jövő sincs. Adott pillanat, adott feladat: velünk. Mert sosem vagy egyedül. Mert nem vagy egyedül. Nem azonnal természetesen, de hidd el: ki fog nyílni a szemed, szóra formálod ajkad majd és amikor elérkezünk arra a pontra amikor mosolyt formál szád és Pufink, aki a Kemény... visszanevet Rád....- akkor mondjuk majd: Isten hozott újra. Megérkeztél.

DAGANATOS BETEGSÉGEK: betegség, melynek nagyon sok arca van. Szembesülés, felismerés, pánik, bizonytalanság. És még oly sok egyéb baj, amit hoz magával az állapot. Mi megmutatjuk Neked a szépet, az akaratot, az erőt, a bátorságot, a kitartást. Adunk Neked örömöt és nevetést akkor is, ha most úgy gondolod ez teljesen kizárt. Megmutatjuk, hogy hősök vagyunk minden áldott nap; igen, Te is! Elmeséljük, mi hogy éltük túl és át... közben pedig egyszerűen minden találkozáskor tesszük a dolgunk, csak most becsatlakozol és Te is teszed mindezt velünk. Nem baj, ha hamar elfogy az erőd - akkor pihensz. Nem baj, ha néha sírnál - akkor sírsz. De alapvetően szeretnénk téged kimozdítani abból, ami rettegésben tart nap nap után.

PARKINSON KÓR: az Alzheimer-kórhoz hasonlóan lassan előrehaladó, degeneratív idegrendszeri betegség. Bár gyógyíthatatlan, de kezelhető betegség. Kezelésében fontos szerepet játszik a gyógytorna, a fizikoterápia ill. a Pető-féle konduktív, életmód-terápia. Társítva a gyógytornát, a masszázst és a természetes környezetben zajló apró pónikkal való foglalkozást - komplex módon kívánjuk segíteni a betegségben szenvedők állapotának javítását.

Ha szerettei vagy ismerősei körében talál olyan szilánkos lelket akinek segíthetünk, keressen meg minket. Beszéljünk róla!


Ép testben ép lélek!

A természettel összhangban, figyelve önmagunk belső hangjait, a környezetünk mindennapi csodáit, tanuljuk meg együtt felfedezni és értékelni mindazt a szépséget, amiben élünk!
Szeretettel várom egyénre szabott, állatasszisztált tréningemre!
Pokorádi Judit Petra


"Életedet csak két módon élheted.
Az egyik az, ha semmit nem látsz csodának. A másik, ha mindenre mint csodára nyílik szemed.˝
Albert Einstein

Mi mindent nyújt a ló-, lóval való foglalkozás?


Az általános közérzet javulását: A szabad levegőn egy másik élőlénnyel együtt végzett mozgás elősegíti a jó közérzet kialakulását és állandósulását. Az önbizalom növekedését: A lovazás során leküzdött nehézségek, a foglalkozások során kitűzött célok elérése a teljesítmény érzését és komoly sikerélményt jelentenek. Harmóniát és nyugalmat: A lovak közelsége, az ápolásuk során velük kialakított testi kontaktus, testük melegének érzése a legtöbb emberre nyugtatólag hat, oldja a belső feszültséget. Önkontrollt: A gyerekek is, akár a felnőttek, hamar megtanulják, hogy egy "rendezetlen", kontrollálatlan lovas "rendezetlen" lovat is jelent egyben. A lovasnak először meg kell tanulnia saját érzelmeit kontrollálni, hogy képessé váljék önmagán keresztül lova felett kontrollt gyakorolni. Optimális kockázatvállalást: A lovazás nem veszélytelen. A lovas a tanulás során megélheti a félelmet, a kockázatot és megtapasztalja saját határait, fejlődik az ésszerű kockázatvállalás képessége. Bátorságot és a figyelem összpontosítását: A ló hívja és megtartja a figyelmet. A lovazás során párhuzamosan több dologra kell figyelni és reagálni és ezeket össze is kell tudni rendezni. Türelemre nevel: A türelem elengedhetetlenül fontos az összehangolt munkához ló és lovas között. A lovasnak meg kell tanulnia türelmesnek lenni, mialatt megpróbálja befolyásolni a lovat, hiszen a ló is saját gondolatvilággal rendelkezik.  Felelősséget: A lovak körüli munkák, a lovak ápolása, gondozása, az értük vállalt felelősség hozzájárul a felelős, felnőtt, egészséges személyiség kialakulásához.